1 משרים את המשמשים במים רותחים למשך חצי שעה, ומסננים.
2 מערבבים את כל חומרי המלית של המשמשים (בשר טחון, צנוברים וכו'). פותחים עם האצבע כל אחד מהמשמשים מהצד ודוחפים פנימה כדור קטן מהמלית.
3 מסדרים את המשמשים הממולאים במחבת עמוקה, מוסיפים את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.
4 מוציאים את המשמשים מהנוזל ושומרים בצד. את הנוזל מבשלים על אש גבוהה עד שנותרת כמות של חצי כוס סירופ, שישמש לנו כרוטב למנה. מסננים את הסירופ ושומרים בצד.
5 פורסים את הדלעת לדפים דקים בעובי 2 מ"מ ומערבבים את התבלינים המיועדים לתיבול השכבות.
6 לאורז: מרתיחים בסיר גדול 3 ליטר מים עם מלח. מוסיפים את האורז ומבשלים 10 דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם. מכבים את האש, מסננים את האורז מהנוזלים, מחזירים אותו לסיר ומכסים. בשלב זה אפשר לטעום את האורז כיוון שהוא מבושל כמעט לחלוטין. אם חסר מלח זה הזמן להמליח ולערבב בעדינות.
7 מרכיבים את המקלובה: מוזגים את שמן הזית לסיר (אני השתמשתי בסיר בקוטר 22 ס"מ ובנפח 3.5 ליטרים) ומסדרים פרוסות בצל כך שהן יכסו את כל תחתית הסיר. ממליחים מעט את הבצל ודוחסים לסיר מחצית מהאורז, כך שייכנס גם בין פרוסות הבצל. מתבלים במחצית מתערובת התיבול שהכנו, ומעל מסדרים שכבה של פרוסות דלעת. מניחים שכבה של משמשים ממולאים ומסיימים בשכבת אורז ובשאר תערובת התיבול מעליה. דוחסים מעט עם כפות הידיים.
8 בעזרת ידית של כף עץ יוצרים באורז שלוש ארובות שמגיעות עד לבצלים, כדי לאפשר לאדים לעבור. מכסים ומבשלים 7 דקות על אש גבוהה, ללא נוזלים.
9 מטפטפים מעל האורז 3 כפות מים, מכסים ומעבירים לחצי שעה לאש הכי קטנה.
10 מניחים מגש גדול על הסיר והופכים. מגישים עם מעט מרוטב היין המתובל מסביב לכל מנה בצלחת.
* שימו לב, חשוב ביותר להשתמש בסיר בעל תחתית עבה, עם דפנות ישרות וציפוי מונע הדבקה, כך שניתן יהיה לחלץ את המקלובה המוכנה בקלות.