1 שמים את הבשר בסיר, ממלאים במים, מוסיפים את עלי הדפנה ומבשלים כשעה אחרי הרתיחה. מוציאים את הנתחים ושומרים את מי הבישול.
2 משרים את הזעפרן ברבע כוס מים חמים.
3 מטגנים את הבצלים בשלמותם ב-2 כפות שמן. מערבבים רק על ידי טלטול של המחבת, כדי להשאיר את הבצלים שלמים ולא לפצוע אותם.
4 מטגנים את התבלינים בסיר ב-2 כפות השמן הנותרות, תוך כדי ערבוב.
5 מסדרים בסיר את האסאדו והבצלים, ושופכים עליהם את מי ההשריה של הזעפרן. מוסיפים מצקת אחת ממי הבישול של הבשר ומביאים לרתיחה.
6 מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה ורבע.
7 תבשיל החיטה: מבשלים את החיטה בהרבה מים (כמו פסטה) כ-40 דקות, עד שהיא מתרככת. מסננים.
8 מקפיצים במחבת עם מעט שמן את הערמונים וגרעיני הדלעת.
9 מתבלים את החיטה בקינמון, סוכר, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומוסיפים את הערמונים וגרעיני הדלעת.
10 מניחים את האסאדו על מצע החיטה, ומגישים.
>> בשבוע שעבר קיבלנו את השבת עם פרגיות על מצע של בורגול
>> והנה מתכונים לכל השבוע