קדירת אסאדו בכורכום וזעפרןסמדי בומבה עם מתכון פיקס לחורף: תבשיל של בקר ובצלים קטנטנים, שמגישים על חיטה עם ערמונים ותבלינים. הבחירה שלנו לשבת הקרובה![]()
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (4 מנות):
לתבשיל החיטה:
אופן ההכנה:1 שמים את הבשר בסיר, ממלאים במים, מוסיפים את עלי הדפנה ומבשלים כשעה אחרי הרתיחה. מוציאים את הנתחים ושומרים את מי הבישול. 2 משרים את הזעפרן ברבע כוס מים חמים. 3 מטגנים את הבצלים בשלמותם ב-2 כפות שמן. מערבבים רק על ידי טלטול של המחבת, כדי להשאיר את הבצלים שלמים ולא לפצוע אותם. 4 מטגנים את התבלינים בסיר ב-2 כפות השמן הנותרות, תוך כדי ערבוב. 5 מסדרים בסיר את האסאדו והבצלים, ושופכים עליהם את מי ההשריה של הזעפרן. מוסיפים מצקת אחת ממי הבישול של הבשר ומביאים לרתיחה. 6 מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה ורבע. 7 תבשיל החיטה: מבשלים את החיטה בהרבה מים (כמו פסטה) כ-40 דקות, עד שהיא מתרככת. מסננים. 8 מקפיצים במחבת עם מעט שמן את הערמונים וגרעיני הדלעת. 9 מתבלים את החיטה בקינמון, סוכר, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומוסיפים את הערמונים וגרעיני הדלעת. 10 מניחים את האסאדו על מצע החיטה, ומגישים.
מקרא:
![]() ![]() |