1 ממיסים את החמאה בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל, הפטריות, השום והגזר ומאדים כמה דקות.
2 מוסיפים את האורז העגול ואת ציר הירקות - בכל פעם מוסיפים מצקת אחת, ומערבבים. רק כשכל הנוזלים נספגים באורז מוסיפים את המצקת הבאה. מערבבים כל הזמן.
3 טועמים את הריזוטו. בשלב זה הוא אמור להיות חצי מוכן, כלומר במרקם נגיס ולא רך מאוד.
4 מוסיפים את השמנת וגבינת הפרמזן. מבשלים עוד כ-10 דקות, ומוסיפים את התרד והתימין.
5 מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
>> בשבוע שעבר התחרענו פה על צלי של סמדי בומבה
>> והנה מרק בצל צרפתי