1 מכינים פלפלצ'ומה (או משתמשים בקנויה): טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון או במכתש ועלי למחית חלקה. מעבירים לצנצנת (מומלץ לשטוף אותה קודם במים רותחים ולהניח לייבוש באוויר הפתוח). שופכים שמן נוסף מעל לכיסוי. שומרים בקירור, ולאחר כל שימוש מכסים במעט שמן מחדש.
2 מחממים סיר או סוטאג' (עם מכסה) עם 3 כפות שמן קנולה. מניחים את ירכי העוף עם העור כלפי המחבת ומטגנים עד להזהבה. כשהעור קריספי הופכים לצד השני וממשיכים בטיגון כ-10 דקות נוספות. מוציאים ושומרים בצד.
3 מוסיפים לאותו הסיר עוד כשליש כוס שמן קנולה. מחממים על אש קטנה ומוסיפים פנימה את פרוסות השום. מרככים אותן בשמן כמו קונפי עד שהן מזהיבות. נזהרים שלא יישרפו.
4 מוסיפים ממרח פלפלצ'ומה ורסק עגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים תבלינים וחצי עד כוס מים, לפי הצורך. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.
5 מוציאים חצי כוס מהרוטב ושומרים בצד עבור הפתיתים. מחזירים את העוף לסיר ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה (אפשר גם להעביר את העוף לתבנית פיירקס, למזוג מעליו את הרוטב ולהעביר לתנור לחצי שעה בחום של 180 מעלות).
6 מכינים את הפתיתים: מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה מלאה. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את רוטב החריימה ששמרנו בצד ו-2 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מדי פעם, מכסים ומבשלים כ-7 דקות על פי ההוראות. טועמים ומתקנים תיבול.
7 סוחטים על העוף מיץ לימון ומפזרים כוסברה טרייה קצוצה. מגישים עם הפתיתים.
>> בשבוע שעבר זללנו פה יופי של קישואים ממולאים