המצרכים (6 מנות):לרוטב:
לקציצות:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הרוטב: קולים את הזרעים במחבת על אש גבוהה עד שמריחים את התבלינים נפתחים. מעבירים למטחנה או מכתש ועלי וטוחנים עם מלח ופלפל שחור. 2 מוסיפים לתבלינים רסק עגבניות, שום כתוש, ג'ינג'ר וגרידת לימון. מעבירים למחבת על אש גבוהה ומוסיפים את קרם הקוקוס והכורכום. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים עוד קרם קוקוס. 3 מערבבים במעבד מזון את חומרי הקציצות. מכדררים לכדורים ומוסיפים לרוטב הקארי הרותח. מכסים ומבשלים 10 דקות. 4 הופכים את הקציצות ומבשלים ללא כיסוי 5 דקות נוספות. 5 מגישים עם אורז בסמטי מאודה. מריחים? | צילום: דרור עינב, mako אוכל* אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב. |