המצרכים (4 מנות):לעוף:
לאורז:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מכינים את העוף: שמים בקערה את תערובת הפילדלפיה, הדבש, שמן הזית, המלח, הפלפל, השום ומיץ הלימון, ומערבבים היטב. 3 מניחים את העוף השלם בקערה ומעסים אותו היטב. 4 מעבירים את העוף והמרינדה לסיר כבד, מכסים ומכניסים לתנור לשעתיים. 5 מכינים את האורז: מטגנים את האורז במעט שמן זית. מוסיפים כפית מלח ומים ביחס של פעם וחצי מכמות האורז. 6 מבשלים עד לרתיחה, ומנמיכים את הלהבה כאשר הסיר עדיין מכוסה. 7 מבשלים כ-17 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד כ-15 דקות נוספות. 8 מסירים את המכסה ומעבירים את האורז החם לקערה גדולה. מוסיפים את העלים, המלח ושמן הזית, ומערבבים היטב. 9 מעבירים את האורז לצלחת הגשה גדולה, מניחים לצדו את העוף, ומגישים. אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב. |