המצרכים (4 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מסדרים את הירקות בסיר אידוי ומניחים מעל סיר עם מים רותחים. מאדים במשך 8-10 דקות. מורידים ושומרים בצד. 2 בנפרד שמים בקערה חלמונים, מיץ לימון ומלח. מניחים את הקערה מעל לסיר עם המים החמים ובעזרת מטרפה ידנית מקציפים. תוך כדי הקצפה מוסיפים את החמאה המומסת. ממשיכים להקציף עד שמתקבל מרקם שמזכיר מיונז דליל. מוסיפים את הצ'ילי הקצוץ ומניחים את הרוטב בצד. 3 מוסיפים לסיר האידוי את נתחי הדג ומפזרים מעליהם מעט מלח ופלפל גרוס. מניחים מעל לסיר עם המים הרותחים ומאדים במשך 6-8 דקות. מניחים את סיר האידוי על צלחת, מסירים את המכסה, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים מיד עם קערה גדולה של אורז פרסי. אבנר לסקין השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב. |