המצרכים (6 מנות):לתערובת הקציצות:
לרוטב:
להרכבת הסיר:
אופן ההכנה:1 שמים בקערה גדולה את כול מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב. לשים את התערובת כאילו שהיא בצק, 4-5 דקות. יוצרים מהתערובת 12 קציצות בגודל שווה, ושומרים במקרר. 2 הרוטב: מחממים סיר רחב ומטגנים את הפלפל החריף והשום בשמן הזית. כששומעים צליל רחישה של טיגון מוסיפים את העגבניות והגבעולים שלהן, מלח ופלפל, ומערבבים מהר. 3 ממשיכים לערבב מפעם לפעם כדי לגרום לעגבניות להגיר את המיצים שלהן ולהתפרק בתוך הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות עד שהעגבניות רכות לגמרי. מורידים מהאש ומסננים את תכולת הסיר דרך מסננת עבה. שומרים רק את הנוזלים (בהם נשתמש לרוטב). 4 מחממים סיר כבד, כזה שיכול להיכנס לתנור, ומטגנים את הכרשה בשמן הזית עד שהיא שקופה ורכה. מוסיפים את המנגולד, מלח ופלפל ומבשלים עד שהמנגולד מתרכך מעט. 5 מסדרים את הקציצות בסיר ויוצקים מעל את הרוטב. 6 מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את את הסיר למשך שעה וחצי. לאחר מכן מסירים את המכסה ואופים 20 דקות נוספות, עד שהקציצות חומות וזהובות. 7 מגישים עם אורז בסמטי ונזכרים בסבתא הבשלנית שכל אחד חולם עליה. לסקין. תקשיבו לו | צילום: מתן כץאבנר לסקין הוא מנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב.
|