תבשיל לוביה וירקותאומרים שמי שאוכל לוביה בראש השנה - יש לו מזל טוב כל השנה. אנחנו לא יודעים אם זה נכון אבל מה שבטוח - הלוביה בריאה בטירוף, המנה הזאת טעימה ממש וגם אם תוותרו על חזה האווז המפנק - עדיין תהנו ממנה עד מאוד
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
|
הופינג ג'ון היא מנה נפוצה במאוד במטבח של דרום ארצות הברית, וזו מסורת להגיש אותה ביום השנה החדשה עד 12 בצהריים כסגולה למזל טוב לכל השנה. גם אצלנו אוכלים לוביה בראש השנה, כך שאולי זה באמת עובד. מעבר לסגולות המזל, לוביה היא קטנית מאוד בריאה - כוס לוביה מבושלת מכילה רק 160 קלוריות והיא מקור מצוין לסידן, חומצה פולית וגם ויטמין A. במנה הזאת יש חזה אווז מעושן או קבנוס (בייקון במקור - שאני כמובן מחליף כדי לקבל מנה כשרה) שמעצימים את הטעם המעושן של הלוביה. לא מדובר בכמות גדולה אבל מי שרוצה מוזמן לוותר, ולקבל מנה טבעונית למהדרין. המצרכים (6 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים שמן קנולה בסיר ומתחילים בהקפצת קוביות חזה אווז מעושן או קבנוס. מזהיבים אותם היטב. מוסיפים פנימה את הסלרי, הבצל והפלפלים, ומערבבים עד שהם מתחילים להזהיב גם, בערך 4-5 דקות. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה-שתיים. 2 מוסיפים פנימה את הלוביה, עלי הדפנה, התימין ותבלין הקייג'ון, ומכסים ב 4 כוסות נוזלים. מביאים לרתיחה, מערבבים ומנמיכים את האש. מבשלים כחצי שעה עד שעה (או יותר אם צריך) הלוביה צריכה להיות רכה אך לא להתפרק ולהימעך בסיר, ולשמור על צורתה. 3 כשהלוביה רכה, מסננים את הנוזלים (אפשר לשמור אותם ולהשתמש בהם כנוזל לתבשילים אחרים). מוציאים את עלי הדפנה. טועמים את התבשיל ומתבלים במלח לפי הטעם אם יש צורך. 4 להגשת המנה: מסדרים בקערה אורז חם ומעליו יוצקים את התבשיל, או שמערבבים את האורז יחד עם התבשיל בקערה ואז מוזגים לקערות הגשה. מפזרים בצל ירוק קצוץ. נהוג להגיש את המנה עם ירוקים מבושלים כמו קייל, עלי סלק, ברוקולי או מנגולד. >> בפעם הקודמת הכנו מאפה פילו משגע>> כל הקינוחים שאתם צריכים לראש השנה |