המצרכים (4 מנות):לפילאף:
לצלי דלורית:
אופן ההכנה:1 מבשלים את האורז: מחממים שמן זית בסיר גדול וכבד. מטגנים את הכרשה ואת הזוקיני המגורד במשך כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח. 2 בינתיים מנקים את השעועית וחותכים למקטעים קצרים. מוסיפים לסיר ומערבבים. 3 שוטפים היטב את פרחי הברוקולי, מסננים ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומטגנים כ-3 דקות נוספות. 4 מוסיפים את האורז, הצימוקים והשקדים ומערבבים. יוצקים מים רותחים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך 40 דקות, עד שהאורז מוכן. משאירים מכוסה לפחות 5 דקות נוספות. בוא אורז, בוא | צילום: אורי שביט, mako אוכל6 במקביל צולים את הדלורית: קולפים את הדלורית, חוצים לאורך ומרוקנים מגרעינים. חותכים כל מחצית לכ-5 פלחים ארוכים ומניחים בקערה. 7 מחממים תנור ל-180 מעלות. 8 מערבבים בקערית שמן זית, חומץ, סילאן ושום כתוש. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת על פלחי הדלורית ומעסים בידיים כך שייעטפו היטב. 9 מסדרים את הדלורית על תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים כ-20 דקות, עד שהיא רכה אך עדיין יציבה. 10 מסדרים פילאף בצלחות הגשה, ומוסיפים כמה פלחי דלורית. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים. אוח, כמה שאנחנו רוצים לנעוץ פה שיניים | צילום: אורי שביט, mako אוכללבלוג של אורי שביט - טבעוניות נהנות יותר >> בשבוע שעבר זללנו פה חמין פתיתים (לא טבעוני בכלל) של תום פרנץ |