חריימה בלונדיני: פילה דג ים על פולנטהמה קורה כשמכינים רוטב חריף לדגים, מינוס העגבניות? מקבלים חריימה בלונדיני. תום פרנץ שידך לדג ולרוטב פולנטה אקסטרה עשירה, וכך נולדה לה אחלה מנה לארוחת שבת
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
|
זה תבשיל שנולד אצלי בטעות, כשלא היה לי רסק עגבניות ומאוד רציתי להכין דגים חריפים לשבת... החלטתי ללכת עם הלב ולאלתר ממה שיש, ויצאה לי גרסה מעולה בעיניי לחריימה המסורתי, עם הרבה קוביות של פלפלים צהובים וחריפים שמתבשלים עם דגים ברוטב לימוני טעים וסמיך. הגשתי את המנה על פולנטה עשירה, שסופגת את הרוטב הפיקנטי, ופתאום קלטתי שהכנתי חריימה בלונדיני! ומאז ככה קוראים אצלנו בבית למנה. אפשר להכין אותה חריפה יותר או פחות, איך שאתם אוהבים, ויש גם טיפ לחובבי הרוטב הסמיך יותר, למי שלא מוותר על הניגוב עם החלה. המצרכים (6 מנות):עבור תבשיל הדגים:
לפולנטה עשירה:
להגשה:
אופן ההכנה:1 לדגים: מניחים את הפילטים על נייר מטבח סופג ומייבשים אותם מעודפי מים. אם רוצים פילטים קטנים יותר, חוצים אותם לשניים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מחממים מחבת עם שמן קנולה. כשהשמן חם, מניחים את הדגים עם צד העור כלפי מטה. מטגנים מספר דקות עד שהדג משנה צבע ללבן (בערך 80-90 אחוז מוכן). הופכים לצד השני ומכבים את האש. אם אין מקום לכל הדגים עושים זאת בשני סבבים. לא לדאוג אם הדגים לא לגמרי מוכנים - הם יתבשלו עוד ברוטב. 2 מחממים שמן זית במחבת גדולה עם שוליים רחבים (סוטאז' לדגים). מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד שתי דקות. כשהשום מתחיל להזהיב (יש להיזהר משריפת השום, כי אז הוא ייתן טעם מריר לרוטב) מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים דקה-שתיים נוספות. 3 מכניסים פנימה את הדגים ומוסיפים מעט מים רותחים. מבשלים על אש נמוכה כרבע שעה לאחר רתיחה. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול במלח ופלפל גרוס טרי. 4 לפולנטה: מחממים שמן בסיר ומזהיבים בו את הבצל עד שהוא מתרכך לגמרי. מוסיפים שום כתוש ומזהיבים דקה נוספת. מוסיפים את ציר הירקות, החלב ו-2 כפיות מלח ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים בהדרגה את הפולנטה תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ. מחזירים לאש וממשיכים לערבב עד להסמכת הפולנטה בדרגה הרצויה. מוסיפים חמאה ופרמזן ומערבבים היטב. 5 להגשת המנה: מחלקים את הפולנטה לצלחות הגשה אישיות, מסדרים פילה דג מעל ויוצקים מעל את הרוטב העשיר בנדיבות. טיפים: * לקבלת רוטב יותר סמיך לדגים יש להוסיף חצי כוס מים קרים עם כף קורנפלור בשלב הוספת המים לדגים, ולתת רתיחה יחד. * לקבלת פולנטה פרווה משתמשים רק בציר ירקות ומרגרינה בטעם חמאה, ומוותרים על הפרמזן. מתבלים ביותר מלח (בגלל החוסר בפרמזן) ובמעט פפריקה מתוקה. >> בשבוע שעבר הכנו תאנים ממולאות של סמדי בומבה>> עוגיות מטוגנות עם סירופ סוכר, לא חשוב מאיזו עדה |