1 שמים את כל חומרי הבצק בקערת המערבל ולשים כ-5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת ומכסים בניילון למנוחה של רבע שעה.
2 מחממים מחבת רחבה ומוסיפים את שמן הזית והבצל ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים פנימה את הרוקט הקצוץ והתרד ומקפיצים כ-3 דקות. מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי. מעבירים את התערובת למסננת ונפטרים מהנוזלים.
3 מחממים תנור ל-220 מעלות.
4 מקמחים את משטח העבודה ומרדדים מחצית מהבצק. קורצים עיגולים בקוטר 4 עד 5 ס"מ, שמים מעט מהמלית, מקפלים לשניים וצובטים את השוליים לקבלת כיסון מהודק. מחזיקים את הקצוות של חצאי העיגול, מקרבים אותם אחד לשני ומהדקים בצביטה.
5 מסדרים את הכיסונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 5 דקות. הכיסונים צריכים להתייבש מעט אך לא להשחים.
6 טורפים את היוגורט, המים, הקמח והמלח בסיר, עד להמסה מלאה של הקמח. מחממים את הסיר על אש גבוהה ומערבבים לאט עד שהיוגורט מבעבע. חשוב לא להפסיק את הערבוב, אחרת מתקבל יוגורט מפורק ולא קרמי. כשהיוגורט רותח מכניסים את הכיסונים פנימה ומערבבים. מבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה. ב-5 דקות האחרונות מוסיפים את גבעולי הנענע ואת השום הכתוש.
* ניתן להגיש עם עגבניות ושום קונפי, צנוברים או נענע טרייה.
>> בשבוע שעבר הכנו לזניה עם ירקות קלויים
>> והנה מתכון למג'דרה הכי מהירה שיש