צלי הודו ושעועיתיש מנות שלא מצריכות כל כך הרבה עבודה, אבל דורשות לא מעט סבלנות: את נתח ההודו משרים במלח לילה קודם, את השעועית מבשלים שעתיים, ובסוף יש עוד שעה וחצי בתנור. מה עושים בינתיים? מתקשרים להזמין את מי שאוהבים
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (7 מנות):לשעועית:
לרוטב הברביקיו:
לצלי ההודו:
אופן ההכנה:1 לילה לפני מכינים תמיסת מלח בריכוז של 6%, כלומר: לכל ליטר של מים מוסיפים 60 גרם (4 כפות) מלח ומערבבים עד להמסה מלאה. מטביעים את הנתח בתמיסה כך שכולו יהיה מכוסה בנוזל. מכניסים למקרר ומשאירים את הנתח כל הלילה. במקביל, משרים את שני סוגי השעועית בכלי עם מים במשך הלילה. 2 מבשלים בסיר עם מים את שני סוגי השעועית בנפרד עד שהם מתרככים (כשעתיים), מוציאים ומסננים. 3 מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב קלות, מוסיפים את שאר חומרי רוטב הברביקיו ומערבבים. מביאים לרתיחה ומכניסים את שני סוגי השעועית פנימה. מבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך, טועמים ומתקנים תיבול. 4 מוציאים את הנתח מהמים, מייבשים אותו בעזרת מגבת מטבח ומניחים בתבנית התנור. מורחים את הנתח, תחילה בשמן ולאחר מכן בתערובת התבלינים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך שעה וחצי, מוציאים מהתנור, עוטפים בנייר כסף ונותנים לנתח לנוח כרבע שעה לפני שפורסים. טיפ: ניתן לקצוץ את שאריות ההודו, להכין כמות נוספת של רוטב הברביקיו, להכניס אליה את ההודו הקצוץ ולחמם. את המלית החמה מכניסים ללחמניית המבורגר או לכל לחם שתרצו יחד עם בצל סגול ומלפפונים חמוצים - ויש ארוחת צהריים נהדרת לקחת לעבודה או לבית הספר. >> בשבוע שעבר הכנו צ'יקן קייב ועפנו על עצמנו>> לא מתחשק לכם להכין לבד? אנחנו הזמנו משלוח |