צ'יקן קייבבואו להיות מסעדה רוסית ליום אחד, ולהגיש את אחת ממנות הדגל הרוסיות האהובות ביותר: קוראים לה צ'יקן קייב, והיא בעצם מעין קציצה מטוגנת של חזה עוף. זה כשר, זה טעים - אז יאללה, עופו על זה![]()
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (1 מנות):לעוף:
אופן ההכנה:1 משטחים את חזה העוף. ![]() 2 מניחים במרכז החזה את המרגרינה בטעם חמאה, מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר ומתבלים במלח ופלפל. ![]() 3 סוגרים את העוף מסביב למרגרינה, כך שלא תוכל לזלוג בשעת הטיגון. משתמשים בפילה כמכסה (ראו בתמונות) ומהדקים. ![]() 4 טובלים את העוף בקמח, מעבירים לביצה ומשם לפירורי הלחם. מוודאים שהוא מצופה היטב, ואז טובלים שוב בביצה ושוב בפירורי הלחם. מעבירים למקפיא לארבע שעות לפחות. ![]() 5 מחממים מחבת עם שמן לטיגון עמוק ומטגנים את העוף משני הצדדים, עד שהוא משחים יפה, 15-20 דקות (חשוב שהשמן לא יהיה חם מדי, כי אז הקציצה תישרף מבחוץ ותישאר נאה מבפנים). מעבירים לנייר סופג. * הצעת הגשה: מכינים סלט מתפוחי אדמה, סלק וגזר מבושלים, מלפפון חמוץ ובצל ירוק. מתבלים בשמן קנולה. המתכון באדיבות מסעדת באבא יאגה, הירקון 12, תל אביב,טלפון: 03-5175179. ![]() |