צ'יקן קייבבואו להיות מסעדה רוסית ליום אחד, ולהגיש את אחת ממנות הדגל הרוסיות האהובות ביותר: קוראים לה צ'יקן קייב, והיא בעצם מעין קציצה מטוגנת של חזה עוף. זה כשר, זה טעים - אז יאללה, עופו על זה
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (1 מנות):לעוף:
אופן ההכנה:1 משטחים את חזה העוף. חזה העוף המשוטח | צילום: אסף אמברם, mako אוכל2 מניחים במרכז החזה את המרגרינה בטעם חמאה, מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר ומתבלים במלח ופלפל. ממלאים במרגרינה בטעם חמאה ובירק | צילום: אסף אמברם, mako אוכל3 סוגרים את העוף מסביב למרגרינה, כך שלא תוכל לזלוג בשעת הטיגון. משתמשים בפילה כמכסה (ראו בתמונות) ומהדקים. סוגרים טוב טוב, שלא יישפך כלום | צילום: אסף אמברם, mako אוכל4 טובלים את העוף בקמח, מעבירים לביצה ומשם לפירורי הלחם. מוודאים שהוא מצופה היטב, ואז טובלים שוב בביצה ושוב בפירורי הלחם. מעבירים למקפיא לארבע שעות לפחות. מכאן למקפיא - ואז למחבת | צילום: אסף אמברם, mako אוכל5 מחממים מחבת עם שמן לטיגון עמוק ומטגנים את העוף משני הצדדים, עד שהוא משחים יפה, 15-20 דקות (חשוב שהשמן לא יהיה חם מדי, כי אז הקציצה תישרף מבחוץ ותישאר נאה מבפנים). מעבירים לנייר סופג. * הצעת הגשה: מכינים סלט מתפוחי אדמה, סלק וגזר מבושלים, מלפפון חמוץ ובצל ירוק. מתבלים בשמן קנולה. המתכון באדיבות מסעדת באבא יאגה, הירקון 12, תל אביב,טלפון: 03-5175179. |