פילה סלמון ופילאף ירקות שורשהשבוע בשולחן לשבת השף אבי ביטון יוצא קצת מהמסגרת הבשרית ומביא לכם מנת דג ופילאף עם גזר, בצל ותרד שתסדר לכם קומפלט את הארוחה המשפחתית![]()
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (6 מנות):לפילאף:
לסלמון:
אופן ההכנה:1 מכינים את הפילאף: מחממים סיר בינוני על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל וגזר ומאדים כ-8 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והגזר רכים. מוסיפים את שאר הירקות.2. מוסיפים אורז, מלח ופלפל ומטגנים עוד כדקה תוך כדי בחישה, עד שכל האורז מבריק ומצופה בשמן. 3 יוצקים מים רותחים, מוסיפים צימוקים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות, עד שהאורז מוכן. 4 מכבים את האש, מוסיפים תרד, מערבבים ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות. 5 מכינים את הדג: מערבבים את כל חומרי הסלמון (למעט הדג עצמו) בקערה קטנה, ומעסים את הדג בתערובת. מעבירים את הנתחים לרשת צלייה ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות. מכבים את התנור ושומרים שם את הדג עד להגשה. 6 כשהפילאף מוכן, מגישים עליו את פילה הסלמון.
מקרא:
![]() ![]() |