סינייה של קבב, אורז וכרוביתמאז שנחשפנו למנה הזאת אנחנו לא מצליחים להפסיק לחשוב עליה: תבנית של קבבים (עם אורז!) וירקות (גם כרובית!), צלויים עם מעטה מטריף של טחינה טובה. הניחו מולנו את התבנית הזו עכשיו, ונישאר חייבים לכם לנצח
רעות עזר-אסרף
| mako אוכל
| פורסם 06/05/21 07:11
![]()
צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל
|
המצרכים (4 מנות):לקבב:
לירקות:
לטחינה:
אופן ההכנה:1 מבשלים את האורז לפי ההוראות על האריזה. 2 מערבבים את כל מרכיבי הקבב ויוצרים קציצות. מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה וצורבים את הקבבים משני הצדדים. 3 מחממים תנור ל-200 מעלות. 4 מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ואת הבצל והעגבניות חותכים לרבעים. 5 מסדרים את הירקות בתבנית, ממליחים ושופכים מעט שמן זית. צולים בתנור החם 25 דקות. מוציאים, ומגבירים את חום התנור ל-220 מעלות. 6 הטחינה: קולים את הצנוברים על מחבת יבשה (זהירות שלא יישרפו) וקוצצים גס. 7 מערבבים את כל מרכיבי הטחינה לטחינה חלקה. 8 מסדרים את הקבבים על תבנית עגולה ומסביבם את הירקות הצלויים. מכסים בטחינה וצולים 10 דקות נוספות.
מקרא:
![]() ![]() |