ניוקי אורז עם קישואים ועגבניות שריעוד שבת אביבית פוקדת אותנו? זמן מעולה לתקתק מנה של ניוקי אורז, שתבזבז לכם מינימום משעות הפנאי של שישי. מקפיצים את החמודים האלה עם כמה ירקות - ומקבלים פריוויו לעונה הכיפית שלפנינו
אביבית פריאל-אביחי
| mako אוכל
| פורסם 03/03/16 14:18
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
|
המצרכים (4 מנות):לניוקי:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מכינים את הניוקי: טוחנים במעבד מזון את האורז הקר. מוסיפים חלמונים, מלח, פלפל ושמן זית וטוחנים שוב. מוסיפים את הקמח ומעבדים בפולסים את הבצק, עד שהוא מתגבש. 2 מעבירים את בצק הניוקי למשטח עבודה מקומח קלות ומגלגלים אותו לנחש בעובי 2 ס"מ. חותכים את הנחש לפיסות ניוקי. 3 מחממים הרבה מים בסיר. כשהם רותחים ממליחים אותם בנדיבות במלח (עדיף גס פשוט). מבשלים את הניוקי בנגלות במים הרותחים, כל פעם קצת, עד שהם צפים. מעבירים את הניוקי המבושלים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול ומשם לקערה עם מעט שמן זית. מערבבים היטב את הניוקי כך שיצופו בשמן מכל הצדדים ולא יידבקו אחד לשני (בשלב הזה אפשר להעביר אותם למקרר או להקפיא אותם לשימוש מאוחר יותר). 4 מכינים את הרוטב: פורסים את הקישוא, את שיני שום ואת הצ'ילי, וחוצים את עגבניות השרי לחצאים. 5 מחממים מחבת גדולה ומוסיפים אליה 3 כפות שמן. מטגנים את הניוקי עד שהם מתחילים להשחים. מוסיפים את הקישואים, השום והצ'ילי ומקפיצים אותם מעט עם הניוקי. מוסיפים את עגבניות השרי ומקפיצים עד שהן מעט מתרככות ומפרישות נוזלים. מוסיפים מלח, פלפל, קצת תימין וגבינת פרמזן ומסירים מהאש. >> בשבוע שעבר הכנו קציצות עוף מטריפות עם שומר>> והנה המתכון לאריסה של הקוסם! |