תבשיל בקר בלימון כבושמודים, גם אם תוסיפו לקפה שלנו לימון כבוש אנחנו נחייך ונגיד תודה, עד כדי כך אנחנו מתלהבים מהפלא המריר-חמוץ הזה. כאן הוא מעיף לגבהים חדשים תבשיל בשר עם עשבי תיבול. מגישים על אורז לבן - וסוגרים מנה פצצה
שף חיים אלוש
| מסעדת וילהלמינה
| פורסם 01/10/15 07:14
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (6 מנות):
לאורז:
אופן ההכנה:1 מחממים בסיר גדול את השמן, מכניסים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים. 2 מוסיפים את הבצל, השום, הגזר, הכורכום, הכמון ומעט מלח ומטגנים הכל יחד כמה דקות. מערבבים ומוסיפים מים עד לגובה של ס"מ מעל הבשר. 3 מוסיפים לאט לאט את עשבי התיבול והלימון הכבוש, ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים עד 4 שעות על אש נמוכה מאוד. 4 מכינים את האורז: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים עד שהוא חמים. מוסיפים את המים והמלח, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 20 דקות. 5 מגישים את האורז והבשר ביחד. >> בשבוע שעבר למדנו מנוף להכין פיתות זעתר! (אה כן, וגם קצת בשר ליד) |