תבשיל במיה וקציצות אורז ממולאותזוכרים את מתכון קציצות האורז המיתולוגי של סמדי בומבה ממאסטר שף? אז הנה גרסה טעימה אפילו יותר שלו, כאילו שזה בכלל אפשרי![]()
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (6 מנות):למעטפת האורז:
למילוי:
לרוטב הבמיה:
אופן ההכנה:1 מבשלים את האורז במים מומלחים 15-20 דקות, וממתינים שיתקרר. 2 מערבבים את כל חומרי המילוי ומניחים בצד. 3 מכינים את הבמיה: מטגנים את הבצל והתבלינים קלות בשמן. מוסיפים את השום, המים, הבמיה והעגבנייה ומביאים לרתיחה. 4 מערבבים את האורז הקר עם הביצה ופירורי הלחם עד לקבלת מעין בצק. 5 מרטיבים את הידיים, לוקחים חופן מתערובת האורז ומשטחים על כף היד. מניחים במרכז מעט מתערובת הבשר וסוגרים לקבלת כדור. 6 מניחים את הקציצות בשכבה אחת בתוך תבשיל הבמיה הרותח ומוודאים שהרוטב מגיע עד לשלושת רבעי מגובה הקציצה. אם חסרים נוזלים מוסיפים מים רותחים. 7 מבשלים 30-45 דקות בלי לגעת בקציצות, עד לצמצום הרוטב.
מקרא:
![]() ![]() |