1 מחממים שמן זית בסיר רחב. מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מתבלים בפלפל גרוס.
2 מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס, הזיתים והלימון, מכסים ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית תוך ערבוב.
3 מוסיפים את התבלינים ואת כוס המים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה.
4 סוגרים את הפרגיות: מטגנים במעט שמן זית, כשתי דקות מכל צד.
5 מוסיפים את הפרגיות המטוגנות לסיר ומפזרים עשבי תיבול. מסדרים את הפלפלים החריפים, מכסים את הסיר ומבשלים 45 דקות על להבה נמוכה.
* מגישים עם חיטה, אורז לבן או פתיתים.
>> בשבוע שעבר קיבלנו את הסופ"ש החורפי עם קדירת בשר ושעועית
>> והנה 9 מתכוני כרובית שממש כדאי לכם לאמץ