1 מתבלים את נתחי הדג במלח, בפלפל שחור וגרידת לימון, מקמחים מעט ומטגנים משני הצדדים כ-5 עד 7 דקות. מוציאים ומניחים על נייר סופג כדי להיפטר מעודפי השמן.
2 מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב למעט השמן והבצל, ומניחים בצד. המרקם שאמור להתקבל הוא של יוגורט.
3 מחממים תנור ל-250 מעלות.
4 חוצים את הבצל לאורכו, פורסים לפרוסות ומטגנים בשמן הזית עד להשחמה מלאה. מניחים את נתחי הדג בתבנית, מפזרים עליהם את הבצל המטוגן ושופכים את הטחינה עד שהיא כמעט מכסה את הנתחים. אופים עד שפני הסינייה משחימים, כ-10 דקות.
5 במקביל מכינים את האורז החום: חוצים את הבצלים לאורכם ופורסים לפרוסות. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את הבצלים עד שהם שחומים מאוד. מוסיפים 2 וחצי כוסות מים ומבשלים כ-5 דקות, עד שהבצלים כמעט נמסים במים.
6 מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את האורז כדקה. מודדים 2 כוסות מציר הבצל שהכנו ומוסיפים לאורז. מתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים את האורז עד שכל המים נספגים וגרגירי האורז מוכנים – 15-20 דקות.
7 מוציאים את הסינייה מהתנור ומפזרים מעט סומאק. מקשטים את האורז החום בשקדים הקלויים ומגישים יחד
>> בשבוע שעבר הכנו עם תום פרנץ תבשיל בקר עטוף באורז
>> חיתוכיות מצה ושוקולד לחג שני