חצילונים ממולאים בשר ואורזשולחן השבת שלנו השבוע הולך להתכבד בממולאים המנצחים של נוף - חצילים קטנים עם אורז ובשר מתובל, שמתבשלים ברוטב עגבניות עד שהם רכים רכים, טעימים ומושלמים
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (10 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מורידים את העוקץ של החצילים קרוב ככל האפשר לשפה ומרוקנים את החצילים (אפשר לעשות את זה בעזרת כלי מיוחד לריקון שנקרא "מוקחאף" או "מואאחאף" - כלי חלק ללא שיניים וצר). מניחים את החצילים מיד בקערה עם מים על מנת שלא ישחירו. 2 משרים את האורז במי ברז כחצי שעה, מסננים ומעבירים לקערה. 3 מטגנים את הבשר הטחון בשמן הזית עד שהוא משנה את צבעו ומשחים. מעבירים את הבשר ונוזלי הטיגון אל הקערה עם האורז המסונן. מוסיפים את העגבניות והתבלינים, ומערבבים. 4 ממלאים כל חציל בתערובת האורז והבשר ומקפידים להשאיר שליש מהחציל ריק ממילוי, כדי שיישאר מקום לאורז שתופח בבישול. סוגרים את החצילים בעזרת קובייה של עגבנייה או תפוח אדמה ומסדרים בסיר. 5 מוסיפים לסיר את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי-שעתיים (תלוי בגודל החצילים). אם חסרים מים במהלך הבישול אפשר להוסיף - מעט בכל פעם. >> בשבוע שעבר הכנו תבשיל עוף ושעועית בובס |