טאבולה עם חזה עוף בפפריקה מרוקאיתהחום והלחות מאלצים אותנו למצוא פתרונות זריזים, בריאים וקלילים לארוחת השבת. חזה עוף צלוי על מצע של סלט טאבולה עם ים של פטרוזיליה הוא בדיוק מה שחיפשנו
צילום: אסף אמברם
|
המצרכים (3 מנות):מרכיבים:
להגשה:
אופן ההכנה:1 משרים את הבורגול בקערה עם מים כשעה, או עד שהוא תופח יפה. מסננים היטב. 2 מעבירים את הבורגול לקערה, מוסיפים את הפטרוזיליה, הנענע והבצל ומערבבים היטב. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון, ממליחים, מערבבים ומניחים בצד. 3 מורחים שמן זית על חזה העוף ומעסים בפפריקה המרוקאית. מתבלים במלח ופלפל וצולים על הגריל כ-10 דקות (אפשרות נוספת: צולים על מחבת פסים כשתי דקות מכל צד). 4 פורסים את החזה לנתחים יפים ומסדרים על סלט הבורגול. מוסיפים עגבניות וצנוניות טריות ומגישים. * טיפ: בורגול הוא למעשה חיטה שבושלה, יובשה ונגרסה. לכן אין צורך לבשל אותו, ומספיק להשרותו במים. רוצים לקצר תהליכים? השרו את הבורגול במים רותחים, ולא במים בטמפרטורת החדר. >> לשבת שעברה הכנו תבשיל בשר וגרגרי חומוס פיקנטי שלא יכול להיכשל |