המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים מחבת עמוקה על להבה חזקה. מטגנים את הבצל והשום בשמן הזית ומוסיפים את הצ'ילי החריף. 2 מוסיפים את הלימון הכבוש והאריסה ומערבבים היטב. 3 מוסיפים את העגבניות, השומר והמים. מבשלים יחד עד שהעגבניות מתחילות להתפרק לכדי רוטב. 4 מתבלים במלח, פלפל וכמון. 5 מוסיפים למחבת את גרגירי החומוס ומערבבים. מסדרים מעליהם את נתחי הדג כשהעור פונה כלפי מעלה. מתבלים במלח גס ופלפל שחור. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה 15 דקות. 6 פותחים את העגבניות הצלויות ושופכים את תוכנן על הדגים. 7 מסירים מן האש ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים עלי כוסברה טרייה ומגישים מיד. * אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב. |