מקלובה בורגול, בשר וחציליםמקלובה, מכירים? רות אוליבר מכינה את הגרסה שלה למנה ההפוכה הזאת - האורז מוחלף בבורגול, תפוחי האדמה בחצילים ולהם מתווספים עוד ירקות, בשר ותבלינים. וכל זה בשעה אחת בלבד
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1 מכינים את החצילים: מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 מניחים על תבנית מרופדת בניר אפייה את החצילים, מפזרים מעל מלח ומטפטפים 2-3 כפות שמן מכניסים לתנור ל-20 דקות. 3 במקביל מחממים במחבת 1/4 כוס שמן, מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב מעט. מוסיפים בשר, מטגנים ומפוררים אותו עד שהוא עשוי ומשנה את צבעו. מוסיפים למחבת 2 כפות שמן נוספות ואת וקוביות הגזר, ומטגנים 3-4 דקות. מוסיפים פטריות ומטגנים עוד 4 דקות. מניחים בצד. 4 יוצקים בסיר בו תתבשל המקלובה את יתרת השמן. מסדרים שכבה ראשונה פרוסות חצילים עגולות, מעל מפזרים בשכבה אחידה פטריות וגזר, מעל מסדרים בשכבה אחת את הבשר המטוגן, עליו את השום ומעל הכל את הבורגול (הלא מבושל). 5 מערבבים בקערה מרק חם, עגבניות מגוררות ותבלינים, יוצקים מעל הבורגול, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים וממשיכים לבשל עוד כ-35 דקות. מכבים את האש, ממתינים מעט כדי שיתקרר, הופכים ומגישים. >> בשבוע שעבר הכנו אושפלאו בשעה>> מבשלים עם הילדים: מאפינס בננה ושוקולד |