1 חותכים את הפרגיות לקוביות של 2 ס"מ. פורסים את הבצלים לרצועות דקות ואת הגזרים חותכים לגפרורים. קולפים את שיני השום.
2 האורז: שמים בקערה גדולה את האורז, מוסיפים כפית מלח ומכסים במים רותחים. מערבבים קלות ומניחים ל-15 דקות. שוטפים את האורז כמה פעמים במים קרים, מסננים ומניחים בצד.
3 בזמן ההשריה של האורז מטגנים את קוביות הפרגית בסיר ב-2 כפות שמן, כ-5 דקות. במקביל מחממים במחבת 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל. מפזרים את הבצל המטוגן על הפרגיות, מוסיפים שלושת רבעי כוס מים רותחים ומבשלים 10 דקות על אש בינונית.
4 מסדרים על הפרגיות את הגזר והצימוקים, מוסיפים את התבלינים ומכסים. מבשלים 20 דקות.
5 מפזרים את שיני השום, ועליהן את האורז בשכבה אחידה. מוסיפים כפית מלח ויוצקים בעדינות 4 כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, או עד שהאורז רך. מגישים חם.