המצרכים (14 מנות):לפחזניות:
לקרם פטל:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מכינים את הפחזניות: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2 שמים בסיר את החלב, המלח, הסוכר והחמאה ומחממים עד לרתיחה (חשוב לשים לב שכל החמאה נמסה). 3 מוסיפים פנימה את הקמח בבת אחת וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהקמח נטמע בתערובת ומתקבל כדור בצק אחיד. 4 מעבירים את כדור הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במשך 1-2 דקות כדי לצנן אותו מעט. 5 מוסיפים ביצים בהדרגה. חשוב לא להוסיף ביצה לפני שהקודמת נטמעה לחלוטין בבצק. בעת ההוספה נראה כי הבצק מתפרק, אבל אחרי כמה שניות של ערבול זה מסתדר. הבצק מוכן כאשר הוא גמיש, מבריק ואם יוצרים "שביל" בתוך קערת הבצק הוא נסגר באיטיות. 6 מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים תלוליות במרווחים על גבי התבנית. 7 מברישים את החלק העליון של הפחזניות במעט ביצה טרופה. 8 אופים במשך 20-25 דקות או עד שהפחזניות מזהיבות לחלוטין, תפוחות ויציבות. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. בעזרת סכין קטנה חותכים את הפחזניות ל-2 חלקים (כמו שחותכים לחמניה). 9 מכינים את קרם הפטל: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את השמנת, מחית הפטל, האינסטנט פודינג ואבקת הסוכר, ומקציפים יחד במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד. 10 מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ. מזלפים תלוליות קרם פטל בתוך הפחזניות וסוגרים עם החלק העליון. 11 מכינים את הקישוט: מעבירים את השוקולד הנמס לשק זילוף קטן ומזלפים פסים דקים לקישוט בחלק העליון של כל פחזנית. • אפשר להכין מחית פטל לבד בבית: טוחנים פטל קפוא (מופשר) עד לקבלת מחית אחידה, מסננים ומשתמשים בנוזל המסונן. • שומרים את הפחזניות בכלי סגור במקרר עד יומיים. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט |