המצרכים :
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מנפים לקערת המיקסר קמח מלא, קמח לבן, שמרים וסוכר. מוסיפים את הנוזלים - 2 ביצים, מים, שמן, חלב ודבש. בעזרת וו הלישה לשים כ-8 דקות במהירות נמוכה. 2 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-4 דקות, עד שהבצק הומוגני ונעים למגע. 3 מעבירים את הבצק בקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות. 4 מחלקים את הבצק ל-3 כדורים שווים בגודלם. מחלקים ל-3 חלקים שווים כל אחד מהכדורים. מניחים על משטח מקומח מעט, מכסים ומתפיחים את הכדורים (9 כדורים בסך הכל) כ-10 דקות. 5 מגלגלים כל כדור לנקניק באורך 30-40 ס"מ. כל 3 נקניקים קולעים לצמה. מורחים בביצה השלישית, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי. 6 בינתיים, מדליקים תנור לחום של 170 מעלות. 7 מורחים את החלות שוב בביצה (עם מה שנשאר) בעדינות, כדי לא לפגוע בתפיחה של החלה, ומפזרים שומשום או פרג (או שניהם). 8 אופים כ-30-35 דקות, עד שהחלות מקבלת גוון חום זהוב. מתקבלות 3 חלות גדולות. שף-קונדיטור אמיר שגב הוא הבעלים של קונדיטוריית גלי'ס - דברים שאבא שלי אופה בכפר סבא, טלפון להזמנות: 09-7670133. >> בשבוע שעבר הכנו קראנץ שוקולד וקרם פטיסייר>> מתכונים בריאים וטעימים לילדים |