תפוחים וקינמון הם שילוב משמיים, והעוגה הבאה היא ההוכחה הניצחת לזה. עוגת קינמון עסיסית מנוקדת בתפוחים רכים, ומעל הכל קראמבל שקדים קראנצ'י – זה הדבר שאתם רוצים ליד הקפה בבוקר שבת, עם העיתון. לא מתחברים לתפוחים? אפשר להחליף אותם באגסים או אפרסקים.
המצרכים :לתבנית עגולה קוטר 24 ס"מ:
לקראמבל:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית. 2 בקערה גדולה טורפים יחד סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, שמן, מלח, וניל וקינמון לתערובת אחידה. 3 מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת. 4 חותכים את התפוחים לקוביות בינוניות ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד שהם מתפזרים בה בצורה שווה. 5 יוצקים את התערובת לתוך התבנית המשומנת ומיישרים את החלק העליון. 6 מכינים את הקראמבל: בקערה בינונית שמים קמח, שקדים, קוביות חמאה וסוכר ומעבדים בידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית. 7 מפזרים את פירורי הבצק על העוגה ואופים 40-50 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. 8 מצננים לחלוטין ומגישים עם מעט אבקת סוכר. לכולנו יש לפחות עוגה אחת מנצחת שהכנו לבד. העלו תמונה של העוגה שלכם לכאן, ותוכלו לזכות במיקסר חדש! לבלוג של נטלי - עוגיו.נט >> בשבוע שעבר הכנו עוגות אישיות עם קינמון ואגוזים >> הנה 5 דברים שאתם חייבים לטעום בקונדיטוריה של פושון שנפתחה היום |