עוגות עם פירות הדר הן העוגות הבחושות האהובות עליי בחורף. הן לחות וטעימות, ומושלמות לצד כוס קפה. העוגה הבאה משלבת טעם חמאתי עשיר עם לימון וזיגוג סוכר מתפצפץ, שהופך אותה להרבה יותר יפה מעוגה בחושה רגילה. המצרכים (8 מנות):לתבנית אינגליש קייק גדולה באורך 30 ס"מ:
לזיגוג ולקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית. 2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים יחד חמאה, סוכר, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אווירירית וקרמית. 3 מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבול בין הוספה להוספה. 4 מוסיפים פנימה שמנת חמוצה, מיץ וקליפת לימון ומערבלים עד שאחיד. 5 מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שהקמח נטמע בתערובת. 6 יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון. 7 אופים 35-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. 8 מצננים לחלוטין. 9 מכינים את הזיגוג: בקערית קטנה מערבבים יחד אבקת סוכר ומיץ לימון לתערובת אחידה במרקם של טחינה סמיכה. אם התערובת דלילה מדי – מוסיפים עוד אבקת סוכר. אם התערובת סמיכה מדי – מוסיפים עוד טיפה מיץ לימון. 10 מעבירים את התערובת לשק זילוף קטן ומזלפים פסים דקיקים על גבי העוגה הקרה. 11 מפזרים מעט סוכר דמררה. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט |