למרות, ואולי בגלל, שאני כל כך אוהבת עוגיות מלוחות, אני משתדלת להמעיט בהכנתן. אלה בדיוק העוגיות שאני מסוגלת לחסל תבנית שלמה שלהן עוד לפני שבכלל חשבתי להעביר אותן לקופסה. הן עד כדי כך ממכרות. העוגיות האלה משלבות גבינת פרמזן ואגוזים פריכים, והן סכנת נפשות של ממש לשומרי המשקל מביניכם. ראו הוזהרתם. המצרכים (30 מנות):לעוגיות:
להברשה וקישוט:
אופן ההכנה:1 עוגיות: במיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, גבינה צהובה, פרמזן, מלח ופפריקה מעושנת ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה. 2 מנקים את דופנות הקערה בעזרת לקקן ומוסיפים פנימה קמח ואגוזים קצוצים. 3 מערבלים רק עד שהקמח והאגוזים נטמעים בתערובת ומתקבל בצק אחיד. 4 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל-2 חלקים. 5 יוצרים מכל חלק צורת גליל בקוטר 3-4 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 6 מצננים את גלילי הבצק במקפיא במשך שעה-שעתיים, או עד שהם קפואים לחלוטין. 7 מברישים את הגלילים הקפואים בביצה טרופה ומגלגלים בשומשום. 8 פורסים לעוגיות בעובי חצי ס"מ ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. 9 מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים במשך 12-15 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות בצורה אחידה. 10 מצננים לחלוטין ומגישים. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט |