המצרכים :לבצק:
לירקות ולציפוי:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, מים, שמרים, שמן ומלח, ולשים במשך 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. 2 משמנים את הקערה ואת הבצק, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. 3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה ויוצרים צורה אובלית ארוכה. 4 מניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן קלות. 5 מברישים את הפוקצ'ה במעט שמן זית ומניחים את הירקות בצורה חופשית מעל. 6 מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומתפיחים במשך 15 דקות בטמפרטורה חמימה. 7 מחממים תנור ל-200 מעלות. 8 אופים במשך 12-20 דקות או עד שהפוקצ'ה מזהיבה והירקות מתרככים. 9 מצננים מעט בטמפרטורת החדר, מברישים בשמן זית ומגישים. הערות: • הפוקצ'ה במיטבה ביום ההכנה. • אפשר להשתמש בכל ירק שאוהבים. • אפשר להוסיף גם גבינה קשה או מלוחה מגוררת. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט |