מאפה שמרים במילוי פטה, עגבניות מיובשות ועשבי תיבולריח של שמרים בבית גורם לנו לחייך אוטומטית, וגם לשאול - מה בתנור? אז קבלו הפתעה: לא עוגה ולא קינוח, כי הפעם מכינים מאפה שמרים מלוח עם פטה ועגבניות. מושלם לבראנץ' של שבת, אבל אנחנו נכין אותו כבר מחר
נטלי לוין
| mako אוכל
| פורסם 19/09/16 07:29
צילום: נטלי לוין, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (תבנית בקוטר 26 ס"מ):
למילוי:
להברשה לאחר האפייה:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, שמן, ביצה, מלח ומים ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש ומבריק. 2 מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במקום חמים במשך כשעה-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו. 3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים למלבן בעובי 1 ס"מ. 4 מברישים את הבצק בשמן זית ומפזרים גבינה, עגבניות ועשבי תיבול בנדיבות בשכבה אחידה. 5 מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לאורכה ליצירת 2 רצועות ארוכות. קולעים את שתי הרצועות לצורת בורג ומגלגלים סביב עצמן ליצירת שבלול. 6 מניחים את שבלול הבצק בתבנית, מכסים ומתפיחים במשך 30-50 דקות או עד שהמאפה כמעט מכפיל את נפחו. 7 מחממים תנור ל-170 מעלות. 8 אופים במשך 35-45 דקות או עד הזהבה והתייצבות. 9 מצננים מעט בטמפרטורת החדר, מברישים בשמן זית ומגישים. הערות: * המאפה במיטבו ביום ההכנה, אבל אפשר להקפיאו למשך עד שבועיים עטוף היטב. * מומלץ להגיש חם. * אפשר לגוון בסוג עשבי התיבול לפי הטעם האישי. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט
|