המצרכים (8 מנות):לבצק הפריך:
למלית קרם מסקרפונה:
למניפת תותים:
אופן ההכנה:1 בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת פירורית. 2 מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים מים בהדרגה. 3 מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה. 4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של כ-3 מ"מ. 5 מרפדים את תבנית קוטר 24 ס"מ בבצק. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס על מנת שהשוליים לא יצנחו במהלך האפייה. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה. 6 מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את הקלתית ביריעה של ניילון נצמד או נייר אפייה וממלאים בקטניות יבשות או משקלות מיוחדות לאפייה. אופים בצורה זו 12-14 דקות. 7 מסירים את המשקלות ואת הניילון וממשיכים לאפות עוד 6-10 דקות עד שהקלתית מזהיבה לחלוטין בצורה אחידה. מצננים לחלוטין. 8 קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר מקציפים יחד מסקרפונה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד. 9 יוצקים את הקרם על גבי הקלתית האפויה ומיישרים את החלק העליון. מסדרים בצפיפות פרוסות תותים בצורת מניפה ומברישים את מניפת התותים במעט ריבת משמש מדוללת. מגישים מיד. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט |