קאפקייקס סילאן, מסקרפונה ותאניםבדיוק כשכולם הפסיקו להתרגש מקאפקייקס בא המתכון הזה והזכיר לנו למה כל כך התלהבנו מלכתחילה: עוגה נהדרת של סילאן ותה (כבר קלאס) עם ציפוי גבינת מסקרפונה עדינה ומעל כל זה תאנים, שהן כשלעצמן פלא הבריאה
נטלי לוין
| mako אוכל
| פורסם 29/09/15 09:42
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (12 מנות):לקאפקייקס סילאן:
לקרם מסקרפונה:
אופן ההכנה:1 קאפקייקס סילאן: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר. 2 בכוס קטנה שמים מים ושקיק תה ומשהים כ-10 דקות למיצוי טעם התה. 3 בקערה גדולה טורפים יחד חלב, שמן, סוכר, סילאן, ביצה, מלח וקינמון לתערובת אחידה. 4 מוסיפים את תערובת התה (ללא השקיק כמובן) וטורפים היטב. 5 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד. 6 יוצקים את התערובת לתוך השקעים. ממלאים עד 2/3 מגובה כל שקע. 7 אופים במשך 15-20 דקות או עד שהקאפקייקס תפוחים, זהובים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים. 8 מצננים לחלוטין לפני הקישוט. 9 קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר שמים גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה, סילאן ואינסטנט פודינג וניל ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד. 10 מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים על גבי הקאפקייקס. 11 מקשטים בחצאי תאנים ומגישים. בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט >> תאנים לא עושות לכם את זה? בשבוע שעבר הכנו מאפינס אגסים>> ואם כבר מדברים, מצאנו מתכון נפלא לחלה שפשוט נשארת טרייה |