המצרכים (20 מנות):
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מניחים בקערת המיקסר את כל החומרים ומערבלים במהירות איטית. 2 כשהחומרים מתחילים להתגבש ואין סכנה שקמח יעוף לכל עבר, מגבירים את מהירות המיקסר וממשיכים ללוש במשך כ-5 דקות עד לקבלת בצק גמיש, חלק ולא מאוד דביק. אם הבצק יבש ניתן להוסיף עוד מעט מים בהדרגה. 3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט (או משמנים את קערת המיקסר) מכסים את הבצק במגבת או בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו (בקיץ – כשעה-שעה וחצי, בחורף – שעתיים לפחות). 4 מחלקים את הבצק ל-20 לחמניות (אם רוצים לשקול הן שוקלות כ-90 גרם כל אחת) ומכדררים כל חלק לכדור. לחמניות מאורכות - לפני אפייה | צילום: רות אופק, mako אוכל5 משטחים כל כדור בעזרת מערוך לצורת אליפסה ומגלגלים לצורת לחמנייה. 6 מסדרים את הלחמניות ב-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ונותנים להן לתפוח במשך כחצי שעה כשהלחמניות מכוסות כדי שלא יתייבשו. מומלץ לסדר תבנית אחת ולהניח לה לתפוח ובזמן הזה לגלגל לחמניות לתבנית השנייה. 7 בסיום התפיחה מורחים כל לחמנייה בביצה בלולה עם מעט מים ומפזרים מעל שומשום (לא חובה כמובן ואפשר כל טופינג שאוהבים). לבלוג של רות אופק - שמח במטבח לחמניות מאורכות | צילום: רות אופק, mako אוכל8 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות עד שהלחמניות שחומות. |