המצרכים :ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבניות. 2 מערבבים יחד בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הבירה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה. 3 מוסיפים חמוציות ואגוזים ומערבבים רק עד שאחיד (התערובת מתקבלת במרקם עיסתי ודביק וזה בסדר). >> בשבוע שעבר הכנו לחמניות בריאות 4 מחלקים את התערובת לתבניות ומיישרים את החלק העליון באמצעות כף. 6 מפזרים גרעיני דלעת בחלק העליון של כל כיכר. 7 אופים 40-50 דקות, או עד שכיכרות הלחם תפוחות ויציבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא יבש. 8 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים. * במקום חמוציות אפשר להשתמש באותה כמות של צימוקים. * במקום אגוזי מלך אפשר להשתמש בכל סוג אגוזים שאוהבים. * שומרים את הלחם פרוס בשקית אטומה במקפיא עד חודש. לבלוג של נטלי לוין - עוגיו.נט |