1 מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים ומים למשך כ-2-3 דקות. מוסיפים מלח ומערבלים עוד 2 דקות. מוסיפים את השמן תוך כדי ערבול. אל דאגה, בהתחלה הבצק מתפרק, אבל בהמשך הערבול הוא מתאחד מחדש.
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ועוטפים אותה בניילון. מכסים במגבת ומניחים לבצק לתפוח שעה. מוציאים את האוויר על ידי לישה קצרה ומתפיחים עוד שעה. חוצים את הבצק, מוציאים אוויר שוב ומתפיחים עוד חצי שעה.
3 מטגנים בסיר רחב את הפלפל החריף והשום עד שעולה ריח. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומאדים מהן את הנוזלים עד שמתקבל רוטב סמיך. מוסיפים רסק, פלפלצ'ומה, כמון, קימל, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול. אם יש צורך לאזן חמיצות, מוסיפים מעט סוכר.
4 שעה לפני שמתחילים באפייה מחממים תנור לחום מקסימלי (אם ברשותכם לבנת אפייה, זאת הזדמנות מצוינת להשתמש בה).
>> כל המתכונים לשבועות
>> מתכונים לעוגות גבינה
5 משטחים חלק אחד של הבצק בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. יוצרים גומחות לפי מספר הביצים, ויוצקים לתוך כל גומחה רבע כוס רוטב שקשוקה.
גומחה לכל ביצה | צילום:
בבושקה הפקות
6 אופים 12 דקות או עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוסיפים חלמון לכל קן של שקשוקה, זולפים טיפה שמן זית ואופים 7-5 דקות נוספות, או עד שהביצים עשויות לטעמכם. חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק.