המצרכים (8 מנות):לרולדה אחת באורך 30 ס"מ:
לקצפת וניל:
אופן ההכנה:1 רולדה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן קלות. 2 בקערת מיקסר מקציפים יחד סוכר, ביצים, וניל ומלח במהירות גבוהה במשך 5-4 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה מאוד, אוורירית ובהירה. 3 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה. 4 יוצקים את התערובת על נייר האפייה ומיישרים באמצעות פלטה לשכבה אחידה. 5 אופים 8-6 דקות או עד שהרולדה מזהיבה ויציבה למגע. 6 מצננים לחלוטין לפני הגלגול. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט 7 הופכים את הרולדה על נייר אפייה נקי ומסירים ממנה את נייר האפייה בעדינות. 8 קצפת וניל: בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר, וניל ואינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד. 9 יוצקים כשלושת רבעי מכמות הקצפת על גבי הרולדה ומפזרים שלושת רבעי מכמות השוקולד הקצוץ. 10 מגלגלים לרולדה הדוקה. 11 מעבירים את יתרת הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים בחלק העליון של הרולדה. 12 מקשטים באבקת סוכר וביתרת השוקולד הקצוץ. |