המצרכים (20 מנות):לבצק:
לציפוי:
למילוי:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מערבבים יחד את הקמח, אבקת הסוכר, החמאה, המלח והווניל במעבד מזון עם להב פלדה, עד לקבלת תערובת פירורית. 2 מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד - מוסיפים מעט חלב בהדרגה. 3 מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה. 4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 4-5 ס"מ ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 5 יוצרים חור במרכז של מחצית מהעוגיות באמצעות חותכן קטן או פקק. 6 מברישים את העוגיות עם החור בחלבון, ומפזרים שקדים לקישוט. 7 אופים את כל העוגיות במשך כ-10-15 דקות, או עד שהן מזהיבות בצורה אחידה. 8 מחלקים את העוגיות לזוגות – עוגייה שלמה ועוגייה עם חור. מניחים מהריבה על כל העוגיות השלמות, ומכסים בעוגיות עם החור. מפזרים אבקת סוכר ומגישים. * לגרסה בריאה יותר, אפשר להחליף מחצית מכמות הקמח בקמח מלא. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שקדים, קוקוס ופטל |