עוגת משמשים, חמוציות ופיסטוקיםכי חורף, כי ט"ו בשבט מתקרב וכי היא צבעונית וטעימה במיוחד - לא שיש צורך בתירוצים כדי להכין עוגת פירות יבשים מפנקת, אבל אם כבר יש אז למה שלא נשתמש בהם? מכניסים את החורף הביתה, אבל את הקור משאירים בחוץ
נטלי לוין
| mako אוכל
| פורסם 19/01/16 07:00
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות. 2 בקערה גדולה טורפים יחד סוכר, ביצים, יוגורט, שמן, מלח ווניל לתערובת אחידה. 3 מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד. 4 מוסיפים משמשים, חמוציות ופיסטוקים ומערבבים לפיזור אחיד בתערובת. 5 יוצקים את התערובת לתוך התבניות ומיישרים את החלק העליון. 6 אופים במשך 45-35 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים. 7 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומפזרים אבקת סוכר. • לגרסה בריאה יותר: משתמשים בפירות יבשים אורגניים (ללא גופרית) וממירים מחצית מכמות הקמח בקמח מלא. * לגרסה פרווה: משתמשים במיץ תפוזים באותה כמות במקום היוגורט.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט |