המצרכים :לתבנית אינגליש קייק 25 ס"מ:
למלית האגוזים:
לקישוט:
אופן ההכנה:** המתכון נערך מחדש ותוקן בספטמבר 2020 ** 1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות. 2 טורפים יחד בקערה סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, שמן, מלח ווניל לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה. חשוב להימנע מעיבוד יתר. 3 בקערה קטנה מערבבים יחד אגוזים טחונים, קינמון, קקאו וסוכר חום לתערובת אחידה. 4 יוצקים כרבע מכמות הבלילה לתוך כל תבנית ומיישרים. מפזרים מעל חצי מכמות תערובת האגוזים בשכבה אחידה. יוצקים רבע מכמות הבלילה על תערובת האגוזים בכל תבנית ומיישרים את החלק העליון. 5 מפזרים אגוזים ואופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגות תפוחות, יציבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. הערות: • שומרים את העוגות בכלי סגור עד 4-5 ימים. אפשר להקפיא את העוגות עטופות היטב עד שבועיים. • אפשר להשתמש בכל סוג של אגוזים שאוהבים. אם לא אוהבים קינמון אפשר להשמיט. • לגרסה פרווה: משתמשים בחלב סויה או חלב קוקוס באותה כמות במקום השמנת החמוצה. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט
|