המצרכים :ל-10-12 מאפינס:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר. 2 מועכים את הבננות ומעבירים לקערה. 3 מוסיפים סוכר, שמן, חלב, ביצה, וניל ומלח ומערבבים במטרפה ידנית עד קבלת תערובת אחידה. 4 מוסיפים שיבולת שועל, קמח מלא, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים רק עד שאחיד. 5 ממלאים את השקעים בתערובת עד שלושת רבעי מגובהם. 6 מפזרים מלמעלה מעט גרעיני חמנית לקישוט (לא חובה). 7 אופים 15-20 דקות, או עד שהמאפינס תופחים מעט ומזהיבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים. 8 מצננים לחלוטין ומגישים. הערות: * שומרים את המאפינס בכלי סגור במקרר עד 5-6 ימים. מומלץ להגישם חמימים או בטמפרטורת החדר. * לקבלת גרסה פרווה אפשר להחליף את החלב במים. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט
|