אמפנדס פלפלים קלויים של ארז קומרובסקיהכירו את הפיצה של צפון-מערב ספרד: אמפנדה ענקית, יפת תואר ומגרה בטירוף, במילוי תועפות של פלפל קלוי ובצל מטוגן. קוראים לה אמפנדה גליסיאנה ואנחנו היינו עושים לה טובה ממש ברגע זה |
המצרכים :לבצק:
למילוי:
להברשה:
אופן ההכנה:1 הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק יחד ולשים קצרות, עד שנוצר בצק אחיד וחלק ולא יותר. עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים למקרר לשעה. 2 המילוי: קוצצים את הפלפלים הקלויים דק ומעבירים לקערה. מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומאדים עד שהם מזהיבים קלות. מוסיפים אותם לקערת הפלפלים יחד עם השום הכתוש, הפפריקה המעושנת ועלי האורגנו, מתבלים בפלפל ומלח ומערבבים היטב. בודקים את התיבול ומעבירים למקרר. 3 עיצוב ואפייה: מחממים תנור ל-200 מעלות. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל אחד מהם על משטח מקומח לעיגול בעובי 3 מ"מ ובקוטר כ-30 ס"מ. מסמנים על כל חלק עיגול בעזרת רינג אפייה בקוטר 26 ס"מ או צלחת וחותכים את השוליים המיותרים. מניחים עיגול אחד על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים אותו בביצה הטרופה. מפזרים את המילוי על כל שטח העיגול, ומשאירים שוליים חשופים. מכסים בעיגול הנוסף ומהדקים היטב את השוליים. מברישים את העיגול העליון בביצה טרופה בנדיבות ומחוררים אותו במזלג במקומות שונים (אפשר גם ליצור דוגמה מעניינת של חריצים, לא עמוקים מדי, בעזרת סכין חדה או סכין יפנית). מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים 25-20 דקות. * אפשר לחלק את הבצק לארבעה ולאפות שתי אמפנדות בחצי הגודל באותה צורה. >> בשבוע שעבר הכנו פאי תותים מהמם ביופיו, עם מסקרפונה במקום קרם פטיסייר |