המצרכים :לבצק פריך (תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24-26 ס"מ):
לקרם אגוזים:
לעוגה ולזיגוג:
אופן ההכנה:1 בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים לתערובת פירורית. 2 מוסיפים חלב בהדרגה ומעבדים רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. 3 מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית. 4 עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה. 5 על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 3-4 מ"מ. מרפדים את התבנית ומקפידים ליצור זווית ישרה בין הדופן לבסיס, על מנת שהשוליים לא יצנחו במהלך האפייה. 6 דוקרים את הבסיס באמצעות מזלג ומצננים את הקלתית במקפיא במשך כשעה. 7 אפייה עיוורת: מחממים תנור ל-170 מעלות. 8 מניחים יריעה של ניילון נצמד או נייר אפייה על גבי הקלתית הקפואה וממלאים בקטניות יבשות או משקלות מיוחדות לאפייה. 9 אופים בצורה זו במשך 12-14 דקות. מסירים את המשקלות וממשיכים לאפות עוד 3-4 דקות עד שהקלתית מתחילה להזהיב, אך עדיין בהירה מאוד. 10 קרם אגוזים: במעבד מזון עם להב פלדה שמים אגוזים, סוכר, חמאה, מחית נוגט, מלח וקמח ומעבדים לתערובת פירורית אחידה. 11 מוסיפים ביצה וחלב וממשיכים לעבד עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך. 12 יוצקים את הקרם על גבי הקלתית החצי-אפויה ומיישרים. 13 חותכים את הנקטרינות לפרוסות דקיקות ומסדרים בצורת מניפה על גבי הקרם. 14 אופים במשך 15-25 דקות או עד שהקרם מתייצב והנקטרינות מתרככות. 15 זיגוג: בקערית קטנה מערבבים יחד ריבת משמש ומים רותחים ומברישים בעדינות את הנקטרינות. >> לכולנו יש לפחות עוגה אחת מנצחת שהכנו לבד. העלו אותה לכאן ותוכלו לזכות בפרס
>> בר בשר חדש מגיע לעיר>> עוגיות חמאה על מקל |