לא פלא שקאפקייקס צברו להם כל כך הרבה אוהדים במהלך השנים האחרונות – מה כבר יכול להיות רע בעוגה אישית שנראית מיליון דולר? למרות המראה המרשים, די קל ומהיר להכין קאפקייקס, ואפשרויות הגיוון באמת אינסופיות. הקאפקייקס שכאן משלבים עוגת שוקולד עסיסית במילוי ממרח שוקולד או אגוזים וציפוי של קצפת נוגט ריחנית ומפתה. את הכל מקשטים עם חצאי אגוזי לוז ופניני קראנץ' שוקולד מריר, והתוצאה היא קינוח נהדר בקלי קלות. שווה לנסות! המצרכים (12 מנות):לקאפקייקס:
למילוי:
לציפוי:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 הקאפקייקס: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (אפשר גם לרפד בעטרות נייר). 2 בקערה גדולה טורפים במטרפה ביצה, סוכר, שמנת חמוצה, מלח, אבקת נוגט, ברנדי ושמן עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה. 3 מוסיפים קמח, אגוזים טחונים, קקאו ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהתערובת אחידה. 4 ממלאים את השקעים בתערובת עד ל-3/4 גובה. 5 אופים במשך 15-20 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז כל קאפקייק יוצא עם פירורים לחים. 6 מצננים לחלוטין לפני המילוי והקישוט. 7 יוצרים שקע קטן במרכז כל קאפקייק (הכי קל לעשות את זה עם כפית פריזיאן, אם יש) וממלאים בממרח שוקולד או אגוזים. 8 ציפוי: בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, אבקת נוגט וסוכר חום עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד. 9 מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר של כ-2 ס"מ ומזלפים תלוליות קטנות על גבי הקאפקייקס. 10 מקשטים באגוזי לוז חצויים ובפניני קראנץ' שוקולד מריר. * הקאפקייקס יישמרו בקופסה סגורה במקרר עד 3-4 ימים. בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט |