1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
2 הבצק: חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומכניסים למעבד מזון עם להב פלדה יחד עם הקמח, הקורנפלור, אבקת הסוכר, המלח, אבקת האפייה והווניל. מעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
3 מוסיפים חלב בהדרגה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
4 מעבירים את גושי הבצק לתחתית התבנית ומהדקים ליצירת שכבת בסיס די דקה.
5 אופים כ-10-15 דקות או עד הזהבה. מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
6 מלית הפקאן: קוצצים את הפקאנים במעבד מזון עד לקבלת פירורים די דקים. ממיסים את החמאה.
7 מערבבים בקערה את החמאה המומסת, הסוכר, הדבש, המלח והחלב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים עד אחידות.
>> לבלוג של נטלי - עוגיו.נט
8 יוצקים את התערובת על הבסיס האפוי ומשטחים לשכבה אחידה והדוקה.
9 אופים 10-13 דקות, או עד ששכבת הפקאן מזהיבה ומבעבעת. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
10 חותכים בעזרת סכין לריבועים בגודל הרצוי ומגישים.
* החיתוכיות נשמרות כשבוע בכלי סגור בטמפרטורת החדר.
* רוצים להשקיט טיפ-טיפה את המצפון? אתם יכולים להחליף חצי מכמות הקמח בקמח מלא או בקמח שיפון מלא.