1 מכינים את הבצק: מערבבים היטב במיקסר את החמאה והסוכר. מוסיפים את החלמון ומערבבים.
2 מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומערבבים רק עד שמתקבל בצק ולא יותר. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
3 מחממים תנור ל-170 מעלות.
4 מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ על משטח עם מעט קמח, וקורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ בעזרת חותכן עוגיות.
5 מסדרים את העוגיות על נייר אפייה או משטח סיליקון (סילפאט). לקבלת דוגמה כמו בתמונה מצטיידים בסילפאט רשת.
6 אופים 8-10 דקות, עד לקבלת עוגיות זהובות.
7 מכינים את הקרם: שמים את החלמונים בקערה. מביאים את החלב, השמנת והסוכר לרתיחה בסיר. שופכים מעט מאוד מהתערובת החמה לקערת החלמונים, תוך כדי ערבוב נמרץ (נזהרים שהחלמונים לא יתבשלו ותתקבל חביתה). מערבבים את יתרת תערובת החלב עם החלמונים.
8 ממיסים את השוקולד מעל בן מארי או במיקרו, ומערבבים עם תערובת החלב. מעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות, ועדיף לילה.
9 זולפים מהקרם על מחצית מהעוגיות, ומכסים בחצי השני. לתוצאה יפה כמו בתמונה משתמשים בשקית זילוף עם צנטר חלק מס' 12.
זה עוגיות זה? זה קינוח פאר! | צילום:
אנטולי מיכאלו, mako אוכל
* הצעה לשדרוג: מכינים גאנאש שוקולד על ידי ערבוב של 150 גרם שוקולד מריר עם 150 גרם שמנת מתוקה על סף רתיחה, ומזלפים על העוגייה העליונה לפני ההגשה. אפשר גם ליצור מגדל של שתי עוגיות סנדוויץ' וביניהן גאנאש, כמו בתמונה.
שף קונדיטור מאיה רביבו היא מנהלת מגמת הקונדיטוריה בבית הספר דן גורמה בתל אביב.
>> בשבוע שעבר הכנו טארט שוקולד מושלם
>> והנה עוגת מוקה קפואה ונפלאה